Kinesitherapeuten gezocht namens borstcentrum UZLeuven

October 8, 2021

Kinesitherapeuten gezocht voor een studie over de noden in de transmurale zorg bij de begeleiding van patiënten met borstkanker die antihormoontherapie nemen.

Wij nodigen u uit deel te nemen aan een klinische studie (S65636) inzake de noden in de transmurale zorg (focus huisartsen, apothekers, fysiotherapeuten en thuisverpleegkundigen) bij de begeleiding van patiënten met borstkanker die antihormoontherapie nemen. Deze klinische studie wordt gecoördineerd vanuit het Multidisciplinair borstcentrum te UZ Leuven. Er zal gepeild worden naar de inzichten en ervaringen van de hulpverleners uit de eerstelijnszorg inzake antihormoontherapie en begeleiding van patiënten met borstkanker die deze therapie nemen. Ook de interprofessionele communicatie hieromtrent wordt bevraagd. Dit wordt gedaan aan de hand van een panelgesprek.

Dit panelgesprek zal ongeveer één uur van uw tijd in beslag nemen. Dit kan online plaatsvinden of op Campus Gasthuisberg te UZ Leuven, afhankelijk van uw mogelijkheden. In dit panelgesprek zult u samen met minstens 5-6 collega’s een groepsdiscussie voeren over een reeks vastgelegde thema’s met betrekking tot antihormoontherapie bij patiënten met borstkanker.

U heeft zelf geen voordeel van deelname aan dit onderzoek; u kan wel, door het delen van uw kennis en/of ervaringen, bijdragen aan de toekomstige mentale en fysieke ondersteuning van patiënten met borstkanker die als aanvullende behandeling antihormoontherapie krijgen. Op deze manier hopen we de kwaliteit van leven en therapietrouwheid van onze patiënten te verhogen.

De verzamelde gegevens zullen vertrouwelijk en met discretie worden behandeld.

Indien u interesse heeft, aarzel niet om ons te contacteren via onderstaande contactgegevens.

Alvast bedankt voor uw medewerking!

 

Met vriendelijke groeten,

Professor Ines Nevelsteen

Staflid Multidisciplinair borstcentrum UZ Leuven

Contactgegevens: +32 16 34 68 31, ines.nevelsteen@uzleuven.be

 

Rani Vanhoudt

Verpleegkundig-specialist Multidisciplinair borstcentrum UZ Leuven

Contactgegevens: +32 16 34 69 23, rani.vanhoudt@uzleuven.be

 

Hannelore Michiels

Student Biomedische wetenschappen

Contactgegevens: +32 479 67 56 69, hannelore.michiels@student.kuleuven.be

 

 

Labels